Upplevelser

Välkomna till Brödlabbet för att uppleva bröd och bakning tillsammans med vänner eller kollegor. Den perfekta aktiviteten för kalas eller teambuilding! Tillsammans planerar vi den aktivitet ni vill ha. Här kommer några exempel på aktiviteter som vi har arrangerat.

Brödprovning

En introduktion till brödens fantastiska värld! Lär er känna igen olika brödtyper och hur man kan kombinera mat och bröd.

Ni får först en introduktion till bröd och bakning, därefter provsmakar vi fyra sorters bröd med tillbehör. Vi lär oss skillnaden på hantverksbakat och industribakat, bröd bakat med surdeg och jäst, upplever hur olika sädesslag påverkar brödets egenskaper och pratar om hur man kombinerar mat och bröd.

Ni är välkomna till våra vackra lokaler i Stora Råby där vi kan ta emot upp till 30 personer. Om det passar er bättre kommer vi och håller brödprovningen hos er.

Tid: 1-1.5 timmar

Baka och ät er egen surdegspizza

Ta med vänner eller kollegor och baka er egen surdegspizza i bageriet och ät den sedan i vår mysiga middagslokal.

Vi börjar med att baka två sorters surdegspizza i bageriet. Under tiden vi bakar berättar vår surdegsbagare om surdeg och bakning och ni kan ställa frågor. Sedan äter ni pizzorna tillsammans i vår middagslokal. Alkoholfri dryck samt kaffe/te med något litet sött efteråt ingår. Den som vill får gärna ta med sig en bit surdeg hem.

Tid: ca 3 timmar

Baka surdegsbröd och njut av en god soppmiddag

Kom hit efter jobbet och baka bröd som ni sedan äter med en god soppa.

Vi bakar surdegsbröd och söta bullar i bageriet. Vår surdegsbagare berättar om surdeg och bakning och ni kan ställa frågor. Sedan äter ni brödet ni har bakat tillsammans med en god soppa och alkoholfri dryck. Till efterrätt äter ni bullarna ni har bakat och dricker och kaffe/te. Alla får med sig bröd och surdeg hem.

Tid: ca 3 timmar

Introduktion till praktisk surdegsbakning

En kurs för er som vill ha en praktisk introduktion till surdegsbakning eller som vill göra något roligt och inspirerande tillsammans.

En halv dag är för kort tid för att baka surdegsbröd från början till slut, så när ni kommer till bageriet har vi förberett degar som ni formar, jäser och bakar av till bröd. Vi blandar en deg tillsammans, matar surdegen och pratar om hur man enkelt kan baka surdegsbröd hemma, vilket mjöl man ska välja mm.

Fika med smörgås och kanelbulle ingår. Brödet ni bakar får ni ta med er hem, tillsammans med surdeg, recept och en massa tips och inspiration!

Tid: 4 timmar