Det här är en kurs för dig som vill komma igång med surdegsbakning hemma eller för dig som bakar med surdeg men vill utveckla och förbättra din bakning. Passar både nybörjare och erfarna hemmabagare.
Du lär dig baka flera olika sorters surdegsbröd från degblandning till avbakning. Surdegsbakningens vetenskap gås igenom, hur man enkelt kan baka med surdeg hemma och hur man får bakningen att passa in i det dagliga livet, vilket mjöl man ska välja, hur man tar hand om sin surdeg, hur man gör ett eget recept mm. Brödet man bakar får man ta med sig hem, tillsammans med surdeg, recept och en massa tips och inspiration!
Kurser för branschen
Restauranger, caféer, bagerier och utbildningar som vill lära sig baka surdegsbröd, baka med ekologiska ingredienser eller få hjälp med problemlösning finns det också kurser för. Här kan man anpassa kursen för att integrera bakningen i er verksamhet och ta fram recept och metoder som passar era behov och förutsättningar.
Föredrag om bröd och bakning
Vill ni lära er mer om bröd och bakning så finns även föredrag som berättar om allt från populärvetenskapligt till avancerat för yrkesutbildningar, högskolor mm. Ett föredrag kombineras med fördel med en brödprovning för att få smaka på kunskapen.